Videnskab og øl: Carlsberg Laboratoriums bidrag til naturvidenskaben

dato

Oplev en aften med videnskab og smag, når Carlsberg Laboratoriums leder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund tager os med på en rejse gennem brygningens videnskabelige verden. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Kulturhus Bernhard, Præstø.

Carlsberg er kendt for sine øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til naturvidenskaben. Fra udviklingen af pH-skalaen til den klik-kemi, der gav Morten Meldal en Nobelpris i 2022, har laboratoriet gjort store videnskabelige opdagelser.

Forædling af ingredienser og bæredygtighed

Foredraget vil give indsigt i, hvordan Carlsberg Laboratorium forædler byg og humle og dyrker dem bæredygtigt. Du vil også høre om maltningens rolle i smagsudviklingen af øl og arbejdet med nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden smagsændringer.

Klimatolerante fødevarer og fortidens planter

En anden spændende del af foredraget omhandler den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Forskningen fokuserer på at forbedre planters egenskaber for at tilpasse dem til klimaforandringer. Derudover vil du høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens planter.

Smag og lær

Under foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som bliver gennemgået i løbet af aftenen. Dette giver en unik mulighed for at kombinere læring med smagsoplevelser.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturhus Bernhard, Adelgade 41, 4720 Præstø
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut