Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Præstø - torsdag den 15. juli

Profilbillede

Præstø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NÆSTVED: Narkopåvirket mand kørte galt og angreb vidnes lejlighed

Klokken 01.31 på Erantisvej i Næstved påkørte en 35-årig mand fra Næstved fire biler og derefter en hæk, så bilen satte sig fast. Manden var spirituspåvirket og havde desuden både indtaget kokain og heroin. Da den 35-årige og en 46-årig passager kom ud af bilen uden at have fået større skader fra uheldet, opdagede den 35-årige at en beboer på Erantisvej havde fotograferet ham og uheldet. Det gjorde ham så vred, at han fandt kvindens lejlighed og sparkede døren ind, mens han råbte: – Åbn, du så os.

Kvinden blev meget bange og forskansede sig i sit soveværelse, mens den 35-årige gik rundt inde i hendes lejlighed og væltede møbler og smadrede hendes potteplante.

Få minutter senere nåede politiets første patrulje frem til gerningsstedet, hvor den første, betjentene mødte, var den 46-årige passager, der truende gik frem mod patruljen med en dåseøl i hånden. Han blev overmandet og anholdt.  Derefter blev manden, der fortsat opholdt i kvindens lejlighed overmandet og anholdt, så den chokerede kvinde igen kunne komme ud af sit soveværelse.

Den 35-årige blev sigtet for vidnetrusler efter straffelovens paragraf 123, som har en strafferamme på otte års fængsel. Han blev også sigtet for husfredskrænkelse for at bryde ind i lejligheden. Og så blev den 35-årige sigtet for narko- og spirituskørsel samt for kørsel uden førerret.

Da den 46-årige passager blev visiteret viste det sig at han dels havde fire joints i lommen og at hans bæltespænde var en skjult kniv. Den 46-årige mand, der er fra København, blev derfor sigtet for overtrædelse knivloven og lov om euforiserende stoffer

Den 35-årige mand bliver i løbet af dagen fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved.

 

RØDBYHAVN: Falske papirer, kondomer og babyolie

EN 45-årig mand blev klokken 19.30 standset, da han i bus rejste ind i Danmark fra Tyskland. Manden viste et græsk identitetskort, som var falsk og det viste sig at han også medbragte et falsk græsk pas og et falsk græsk kørekort, samt pasbilleder. Da mandens bagage blev gennemsøgt fandt politiet desuden kondomer, babyolie og mavesyremedicin, som kunne indikere at manden enten allerede havde, eller havde til hensigt at smugle narko inde i kroppen. Da manden blev røntgenfotograferet viste det at han ikke smuglede. Manden blev sigtet for dokumentfalsk og overført til politiets udlændingekontrolafdeling, som skal undersøge hans forhold nærmere..

 

 

VÆGGERLØSE: Soundboks beslaglagt

 En 21-årig mand blev 01.34 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen fordi politiet hen over fire dage gentagne gange var blevet tilkaldt til den meget højlydte maratonfest. For at skaffe ro blev den 21-åriges soundboks taget i forvaring, så den musik- og festglade ungersvend kan hente den igen på Nykøbing Falster Politigård  i dag.

NÆSTVED: Eftersøgt kørte i frakendelsestiden

Et vidne anmeldte onsdag klokken 10.29, at der kørte en bil i Næstved, som slingrede og kørte usikkert. En politipatrulje standsede bilen på Garnisonsvej, og føreren – en 22-årig mand fra Slagelse – viste sig at være frakendt førerretten. Den 22-årige var også efterlyst til fogedretten. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og henvist til at henvende sig i retten, nu han var på de kanter.

 

SLAGELSE: Trygheds- og hyggesnak ved den mobile politistation

Lokalpolitiet var onsdag mellem klokken 14.00 og 16.00 til stede på Albert Ibsensvej i Slagelse med den mobile politistation. Der var flere sommerferieaktiviteter på stedet, og det betød, at rigtig mange beboere var forbi den mobile politistation for at få sig en snak med politibetjentene.

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Maribo Havesangervej Hus Torsdag klokken 2.25 Ikke gjort op om der er stjålet noget
Nakskov Birkevænget Lejlighed Onsdag klokken 15.45-21.50 Kontanter
Nakskov Lillievej Hus Søndag klokken 14.00 – onsdag klokken 16.00 En hækklipper af mærket Black&Decker, en skruemaskine af mærket Makita og en kasse med forskellige fliser
Nakskov Valdemarsvej Hus Søndag klokken 15.00 – onsdag klokken 14.10 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Nykøbing Sundtoften Lejlighed Torsdag klokken 0.22 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Mogenstrup Præstø Landevej Onsdag klokken 12.00-14.12 ATK 1098 5 80 km/t 100 km/t -
Næstved Næstelsø Præstemark Onsdag klokken 9.39-11.22 ATK – bestilt færdselskontrol 53 5 60 km/t 79 km/t -
Stubbekøbing Nykøbingvej Onsdag klokken 14.44-16.44 ATK 197 16 50 km/t 66 km/t -
Stubbekøbing Stubbekøbingvej, Blæsbjerg Onsdag klokken 11.11-13.54 ATK 748 75 60 km/t 96 km/t 13 klip og en betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Faxe Rådhusvej Onsdag klokken 12.33-12.50 17 køretøjer blev kontrolleret: Ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

Der er ikke standset nogen påvirkede trafikanter i det seneste døgn.

 

 

MUSIK TIL ULEMPE

 

I weekenden har politiet modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

 

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
18 4 1 1

 

 

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi