Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Præstø - tirsdag den 8. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Præstø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

SØLLESTED: 163 km/t på Højrebyvej – bilen beslaglagt

En 57-årig mand fra lokalområdet blev mandag klokken 12.55 standset af færdselspolitiet på Højrebyvej ved Søllested. Det er en af de strækninger, som politiet har særligt fokus på i forhold til hastighedsoverskridelser. Den 57-årige var netop blevet målt til at køre 163 km/t, selv om man højst må køre 80 km/t på stedet. Derfor står han nu til en bøde, og da en overskridelse på 100% kvalificerer til betegnelsen vanvidsbilist, blev hans bil beslaglagt og hans kørekort blev inddraget. Den sigtede forklarede i øvrigt til politiet, at han troede, politipatruljen ville køre om kap med ham.

 

VORDINGBORG: Ulovlig knallert beslaglagt

Mandag klokken 16.10 standsede politiet en knallertkører på Københavnsvej uden for Vordingborg. Det var en 34-årig mand fra Nysted, og et tjek af knallerten på politiets rullefelt viste, at den kunne køre væsentlig hurtigere end tilladt. Den 34-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og da han flere gange tidligere var sigtet for samme overtrædelse, blev hans knallert beslaglagt på stedet.

 

NYKØBING: 24-årig kvinde sigtet for hærværk

Politiet fik mandag klokken 16.43 en anmeldelse om, at en kvinde havde væltet et glasskab, der blev brugt som udstilling af blomster til salg. Det var på Gaabensevej, og politiet fik hurtigt kontakt til en 24-årig kvinde, der var fra byen. Hun fortalte, at hun havde væltet skabet, fordi hun mente, at det var ulovligt salg, men blev sigtet for hærværk. Da hun var psykisk ude af balance, blev hun kørt til behandling på sygehuset.

 

HASLEV: Ville ikke standse ved færdselskontrol

Mandag klokken 21.14 var en politipatrulje i Haslev, og i Skolegade besluttede politibetjentene at standse en bil til en rutinekontrol. Det var føreren af bilen imidlertid ikke indstillet på, så han accelererede, og med politiet lige i hælene kørte han gennem byen med høj hastighed. Undervejs begik han nogle færdselsforseelser og fortsatte ud af byen ad Karisevej mod Dalby – stadig med høj hastighed. Her standsede han ved en ejendom og forsøgte at stikke af til fods, men blev dog hurtigt løbet op. Der var tale om en 44-årig mand, og betjentene måtte bruge peberspray for at få kontrol over situationen. Den 44-årige blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, og der kan komme yderligere sigtelser for overtrædelse af færdselsloven til.

 

ESKILSTRUP: Sat af på motorvej efter skænderi

Sent i går aftes klokken 22.24 blev politiet ringet op af en bekymret borger, der havde lagt mærke til, at der gik en mand langs motorvejen i det nordgående spor mellem Højmøllen og Nørre Alslev på Sydmotorvejen. Det er ikke bare temmelig farligt at færdes ved motorveje til fods eller på cykel for den sags skyld, det er også ulovligt. Så kort efter anmeldelsen var en politipatrulje på stedet, og betjentene fik hurtigt øje på manden, som de tog kontakt til. Det viste sig, at manden var blevet uvenner med sin kone, som åbenbart havde smidt ham ud af bilen og var kørt videre uden ham. Så betjentene forbarmede sig over den slukørede mand og kørte ham til den nærmeste togstation, så han kunne komme sikkert videre.

 

RØDBYHAVN: Havde ingen gyldig legitimation

Politiet fik tirsdag klokken 2.06 en anmeldelse om, at en ukendt mand gik omkring på en byggeplads på Gl. Badevej i Rødbyhavn. Det var en 32-årig udenlandsk mand, der forklarede, at han var ankommet med færgen fra Tyskland samme aften. Han havde imidlertid ingen gyldig legitimation på sig, og derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Under afhøringen i politiets udlændingekontrolafdeling søgte han asyl i Danmark. Det overvejes i øjeblikket, om han skal fremstilles i grundlovsforhør senere tirsdag.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Maribo Havesangervej Hus Tirsdag kl. 2.47 Intet
Nørre-Alslev Gåbense Strandvej Hus Onsdag kl. 9.00 – mandag kl. 14.00 Kontanter, ur, taske og kamera.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nykøbing F. Guldborgvej Mandag kl. 5.54 – 8.24 ATK – bestilt færdselskontrol 199 15 60 km/t 97 km/t 3 klip
Nørre-Alslev Skerne Skovvej Mandag kl. 9.36 – 10.36 ATK – bestilt færdselskontrol 24 0 80 km/t - -
Slagelse Vestmotorvejen Mandag kl. 13.09 – 19.20 ATK – bestilt færdselskontrol 5726 558 80 km/t 136 km/t 65 klip og en betinget frakendelse

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Nakskov Tårsvej Mandag klokken 18.15-21.10 En blev sigtet for at køre på knallert uden førerret, og knallertejeren blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person, der ikke lovligt kunne køre det, to blev sigtet for at køre knallert uden styrthjelm, to for at køre to på en knallert og en for at bruge håndholdt mobil under kørslen. Der blev også afsløret en enkelt knallertkører, der kørte fuld på en uindregistreret knallert uden forsikring  
Næstved Kyse Bygade Mandag kl. 12.32 Otte blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens de kørte, og to blev sigtet ofr at overhale over en spærrelinje.
Præstø Rosagervej Mandag kl. 12.51 To blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.
Sakskøbing Sydmotorvejen Mandag kl. 16 – 17.05 To blev sigtet for at køre så hurtigt, at det udløser et klip i kørekortet.
Stensved Flere steder Mandag kl. 7.30 - 10 16 blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens de kørte, og en blev sigtet for at køre på en knallert, der var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt.  

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset tre påvirkede bilister:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nakskov Tømmergade Mandag kl. 18.28 64-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Næstved Ved Stadion Mandag kl. 19.56 20-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Rødby Norrevej Mandag kl. 18.30 49-årig mand fra Rødby Kørsel i påvirket tilstand. Den 49-årige havde syv færdigrullede joints på sig og blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Flere artikler