Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Præstø - tirsdag den 26. januar

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Præstø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: To anholdt efter brand

 

Politi og brandvæsen blev mandag klokken 11.53 kaldt til Remisevej i Korsør, hvor der var udbrudt brand i kælderen i en villa. Brandvæsenet fik hurtigt ilden under kontrol, og ingen kom til skade ved branden. Vidner fortalte, at der tidligere på dagen havde været en diskussion mellem beboerne i huset, og en af dem havde truet med at brænde huset og de andre på stedet af. Klokken 12.17 anholdt politiet en 40-årig mand og en 37-årig kvinde på Storebæltsvej, og de blev sigtet for brandstiftelse. De blev taget med en politistationen i Slagelse, hvor de blev afhørt, og de fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør i retten i Næstved.

 

PRÆSTØ: Øl i ventesalen

Mandag klokken 16.20 blev politiet kaldt til rutebilstationen på Svend Gønges Torv i Præstø, hvor der sad tre personer og drak øl og skabte noget uro. Da politiet kort efter nåede frem, var der en enkelt tørstig sjæl tilbage på stedet, som fortsat sad og drak øl. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

VORDINGBORG: Forsøgte at køre andre ned

En kvinde måtte springe til side, og en anden kvinde, der kom kørende med sine to børn i en ladcykel, måtte undvige, da en bilist mandag eftermiddag fræsede afsted i Algade i Vordingborg. Føreren af bilen havde kastet rundt med en skilt i gaden, og havde henvendt sig til den ene kvinde med en bidende kommentar. Lidt senere fandt politiet frem til bilisten, der var på Møn. Det var en 24-åreig mand, som blev anholdt klokken 18.55 og sigtet efter straffelovens bestemmelser om at forvolde var lige for andres liv eller førlighed. Der er også taget blodprøver af den anholdte for at kontrollere, om han var påvirket af alkohol eller stoffer. Den 24-årige fremstilles formentlig i grundlovsforhør senere tirsdag.

 

PRÆSTØ: Alvorligt færdselsuheld på Næbvej

Mandag eftermiddag skete der et alvorligt færdselsuheld på Næbvej. En bil med en 73-årig mand fra lokalområdet ved rattet kom kørende i nordlig retning på Næbvej, da han af ukendte årsager kom over i den modsatte kørebanehalvdel og ramte en fodgænger. Fodgængeren blev slynget ind i en villahave, og bilisten ramte en hæk. Den 73-årige blev kørt til sygehuset til behandling for sine skader, og fodgængeren, der er en 35-årig mand fra lokalområdet, blev med helikopter fløjet til rigshospitalet til behandling for sine kvæstelser. Bilen skal nu undersøges for evt. fejl af politiets bilinspektør.

 

SLAGELSE: Solarium holdt åbent

Politiet fik mandag en anmeldelse om, at et solarium i Slagelse Kommune holdt åbent, hvilket er i modstrid med Coronarestriktionerne. En politipatrulje tjekkede anmeldelsen, og betjentene kunne konstatere, at det ubemandede solarium ganske rigtigt havde åbent. Ejeren blev senere sigtet for at overtræde bestemmelserne i bekendtgørelsen om forsamlingsforbud.

 

VORDINGBORG: 20-årig sigtet for salg af stoffer

Mandag fik politiet en anmeldelse om, at der ofte holdt en bil parkeret ved Skoleparken i Vordingborg, og at der som regel lå lightere og rygepapir tilbage, når den kørte igen. En politipatrulje tjekkede stedet, hvor den nævnte bil holdt parkeret. Der sad en 20-årig mand fra Vordingborg i bilen, og ved nærmere undersøgelse dukkede der i alt 13,9 gram hash op, som var fordelt i mindre kugler. Den 20-årige blev anholdt klokken 18.52 og sigtet for salg af stoffer, og han blev taget med til politistationen i Vordingborg, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 20.41.

 

SLAGELSE: Truede med økse

Politiet blev mandag klokken 19.30 kaldt til parkeringspladsen ved Bilka på Idagårdsvej i Slagelse, hvor en mand havde truet to unge fyre med en økse. På baggrund af vidneforklaringer og videoovervågning fra stedet fandt politiet senere på aftenen frem til en 51-årig mand, som blev anholdt på en adresse lidt uden for Slagelse. Han blev sigtet for trusler, og blev taget med til politistationen i Slagelse. Den anholdte har ikke forklaret nogen om årsagen til sin adfærd, og det overvejes i øjeblikket, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

 

KORSØR: Forsøgte at komme over Storebælt i det forkerte spor

En 56-årig mand fra Tjele forsøgte natten til tirsdag at komme over Storebæltsbroen. Af forskellige årsager lykkedes det ham at komme gennem over i det østgående spor efter betalingsanlægget, og her blev han standset af to lastbiler, inden der skete et færdselsuheld. Herefter blev politiet tilkaldt, og den 56-årige blev anholdt klokken 3.13. En alkometertest viste, at den 56-årige havde en promille, der var højere end det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel og for at køre mod færdselsretningen.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fakse Ladeplads Pilevænget Hus Lørdag kl. 09.00 – mandag kl. 16.05 Smykker
Haslev Skovvang Hus Fredag kl. 15.30 – mandag kl. 10.35 Ure, smykker og møntsamling
Herlufmagle Hjelmsølillevej Landejendom Torsdag kl. 16.00 – mandag kl. 18.00 Endnu ikke opgjort
Nykøbing F Gaabensevej Hus Fredag kl. 15.00 – 18.00 Taske indeholdende lille pung med kontanter, husnøgler, solbriller og makeup
Næstved Grønnegården Lejl. Mandag kl. 12.00 – 15.00 iPad og en telefon
Nørreballe Østofte Gade Hus Mandag kl. 05.00 – tirsdag kl. 04.30 Bærbar computer
Søllested Præstevænget Hus Fredag kl. 08.00 – søndag kl. 18.00 Computer, PlayStation samt spil dertil, kamera, videokamera, en taske, sko og kontanter

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I mandags har politiet haft følgende færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Præstø - Mandag kl. 09.40 – 10.05 11 køretøjer kontrolleret, 3 sager vedrørende hastighed til klip.
Vordingborg - Mandag kl. 10.50 – 13.05 17 køretøjer kontrolleret – 4 sager: 2 anvendte ikke sikkerhedssele, 1 havde ikke medbragt kørekortet og 1 overhalede over en spærrelinje.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Baarse Næstvedvej Mandag klokken 8.18-9.18 ATK – bestilt færdselskontrol 135 4 50 km/t 65 km/t -
Fjenneslev Ringstedvej Mandag kl. 05.36 – 11.45 ATK 734 7 60 km/t 102 km/t 1 betinget frakendelse
Menstrup Menstrup Bygade Mandag klokken 10.10-11.41 ATK – bestilt færdselskontrol 13 - - - -
Næstved Vordingborgvej ved Meistersvej Mandag klokken 12.28-14.01 ATK – bestilt færdselskontrol 384 6 50 km/t 80 km/t 1 klip
Slagelse Kongsmarkvej Mandag kl. 13.13 – 19.15 ATK – bestilt færdselskontrol 137 9 40 km/t 64 km/t 3 klip
Slagelse Kongsmarkvej Mandag klokken 13.13-19.15 ATK – bestilt færdselskontrol 137 9 40 km/t 64 km/t 3 klip
Stege Klintevej Mandag klokken 16.09-21.40 ATK – bestilt færdselskontrol 351 59 50 km/t 91 km/t 10 klip og en betinget frakendelse
Stubbekøbing Stubbekøbingvej, Blæsbjerg Mandag klokken 14.00-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 522 25 60 km/t 87 km/t 7 klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Frøgårdsvej Mandag kl. 23.14 30-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Korsør Vestmotorvejen Tirsdag kl. 02.54 56-årig mand fra Tjele Spirituskørsel
Nakskov Nordenkirke Tirsdag klokken 0.13 77-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Sakskøbing Nykøbingvej Tirsdag kl. 01.45 22-årig mand fra Sakskøbing Spiritus- og narkokørsel. Den 22-årige havde 1,5 gram hash på sig og blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Sakskøbing Nystedvej Mandag klokken 19.36 64-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel
Vordingborg Algade Mandag kl. 14.38 24-årig mand fra Møn Spiritus- og narkokørsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler