Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Præstø - mandag den 31. august

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Præstø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

VORDINGBORG: Slingrende lastbil

 

Søndag aften klokken 19.14 fik politiet en anmelde om, at et en lastbil var kommet kørende ret slingrende ad Københavnsvej i Vordingborg og var endt i rabatten i den modsatte side af kørselsretningen. Politiet var kort efter på stedet, og kunne konstatere ved en alkometertest af den 47-årige chauffør, at hans promille var et pænt stykke over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

 

NÆSTVED: På bar med topskud fra hamp

På en beværtning i Kindhestegade i Næstved solgte en mand temmelig åbenlyst hash søndag aften omkring klokken 21. Et vidne gav et godt signalement af manden, og derfor kunne politiet ikke længe efter anholde og sigte en 53-årig mand efter lov om euforiserende stoffer. Han blev i øvrigt fundet i besiddelse af 30 topskud fra hampeplanter.

  

HASLEV: På tur med hash i bilen

Lørdag klokken 6.35 standsede en politipatrulje en 24-årig mand fra Kalundborg, da han kom kørende ad Frøgårdsvej i Haslev. En narkometertest viste, at han var påvirket af kokain og hash, og ved en nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet desuden 4,8 gram hash. Den 24-årige blev derfor anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand og efter lov om euforiserende stoffer.

 

HOLEBY: Politiet tjekkede biler ved Industriparken

Politiet fik lørdag aften klokken 20.05 en anmeldelse om, at der var en masse biler, der kørte ræs, ved Industriparken i Holeby. Politiet var hurtigt på stedet, og fik tjekket ca. 100 biler. Af dem blev tre sigtet for forkert lygteføring, andre tre blev sigtet for fejl og mangler, og en blev sigtet efter færdselsloven.

 

NØRRE-ALSLEV: Brand i staldlænge

Der opstod brand i en staldlænge på en gård på Gårdrækkevej i Nørre-Alslev lørdag klokken 22.40. Selv om brandfolkene gjorde, hvad de kunne fik bygningen kraftige skader og ca. 20 høns indebrændte. Politiets brandteknikere er nu ved at undersøge, hvad der kan have startet branden.

 

RØDBY: Mand havde indrejseforbud

Fredag klokken 21.38 traf politiets udlændingekontrolafdeling en 37-årig udenlandsk mand, der kom med bus fra Tyskland. Det viste sig, at han havde forbud mod at rejse ind i Danmark, og derfor blev  han anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

 

NYKØBING F.: Dyr aftentur

En politipatrulje standsede natten til lørdag klokken 0.45 en 46-årig mand fra Idestrup, da han kom kørende i bil ad Vestensborg Alle i Nykøbing F. Det viste sig, at han vår påvirket af både spiritus og af euforiserende stoffer. Desuden fandt politiet en ulovlig kniv og adskillige joint i hans bil. Han blev derfor anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand, for spirituskørsel, efter knivloven og efter lov om euforiserende stoffer. Så det blev formentlig en noget dyrere aftentur, end han lige havde forestillet sig.  

 

NÆSTVED: 27-årig spyttede og truede politifolk

En politipatrulje var natten til lørdag klokken 1.11 kaldt ud til en beværtning i Ramsherred i Næstved fordi, der var en gæst, som ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt. Det viste sig at være en 27-årig mand fra byen, som bestemt ikke var enig med politibetjentene om, at det var på tide at gå hjem. Den 27-årige spyttede i stedet flere gange på politifolkene og truede med at ville slå dem ihjel. Han blev derfor anholdt og sigtet for vold og trusler og taget med til detentionen i Næstved, hvor han fik lov at køle lidt ned et par timer.

 

HELE KREDSEN: Tryg skolestart

Fredag stod politiet igen klar ved en række af områdets skoler i de tidlige morgentimer for at hjælpe nye elever godt i skole. Denne gang var der besøg på Kastrup Skole ved Vordingborg, Hyllinge Skole, Kulsbjerg Skole, Vibeengskolen ved Haslev, Stormarkskolen i Nakskov, Vor Frue Skole og Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby i Næstved. Generelt forløb trafikken pænt overalt. Dog blev der oprettet to sager ved Kastrup Skole, og enkelte steder givet flere påtaler. F.eks. på Kulsbjerg Skole, hvor fire fik en påtale og ved Vibeengskolen, hvor to fik en påtale.

 

PRÆSTØ: Hærværk på skolen

Politiet fik fredag formiddag en anmeldelse om, at der var 12 ruder på Præstø Skole, der var blevet ødelagt. En spids genstand var blevet brugt til at lave huller i ruderne, så det pludselig regnede ind. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set noget mistænkeligt ved skolen i den seneste uge. Ring 1-1-4.

SC: 1900771120006820

 

SLAGELSE: Salg af stoffer

Politiet kontrollerede fredag klokken 11.48 en ejendom på Albert Ibsensvej i Slagelse. Her fik en politihund færten af hash, og ved en nærmere undersøgelse fandt politiet 32,8 gram hash, en digitalvægt, en strømpistol og en ulovlig kniv. En 36-årig mand fra lokalområdet blev sigtet for at sælge hash og for at overtræde både knivloven og våbenloven.

 

NYKØBING FALSTER: Falsk indsamler

Fredag klokken 15.10 ringede en mand på døren hos en kvinde ved en ejendom på Fjordvej i Nykøbing Falster. Han påstod, at han kom fra Kræftens Bekæmpelse, og spurgte om kvinden ville give nogle penge til foreningen. Heldigvis fandt kvinden hurtigt ud af, at mandens historie ikke var helt korrekt, og han blev derfor ikke lukket ind. Manden beskrives som en nobel herre, 25-30 år, 180-185 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med kort, sort hår. Han talte dansk, havde lidt krøller i håret og var iført beige bukser og en lys overdel. Han medbragte en blok. Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom med at lukke fremmede ind. Ring eventuelt til den organisation, som de påstår at repræsentere, og tjek at det faktisk stemmer først.

 

NYKØBING FALSTER: Røg hash på stationen

Politiet fik fredag klokken 19.10 en anmeldelse om, at der var nogle unge, der havde slået sig ned på Nykøbing Falster Station, hvor de sad og røg hash. Da politiet kom, fandt de hurtigt frem til de unge, der ventede på toget. Der lugtede kraftigt af hash, og en af de unge sad med en joint i hånden. En anden havde 39,62 gram skunkmix på sig. De blev derfor begge sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Det var to mænd på 17 og 19 år, og fra henholdsvis Nakskov og Nykøbing Falster.

 

NÆSTVED: 21-årig varetægtsfængslet for forsætlig brandstiftelse

Den 21-årige mand, der torsdag blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse efter en brand på Svendborgvej i Næstved, blev fredag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 16. september. Ved branden havde flammerne fået fat i en motorcykel, og ilden havde bredt sig til et skur. Heldigvis kom ingen til skade og brandfolkene fik hurtigt ilden under kontrol.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Dannemare Vestervej Villa Lørdag klokken 09.00 til søndag klokken 11.30 Ikke opgjort endnu
Dannemare Tillitse Kirkevej Landejendom Søndag klokken 13.25 Dieselolie
Eskilstrup Tårngade Villa Torsdag klokken 13.15 til søndag klokken 18.15 Ikke opgjort endnu
Eskilstrup Nørregade Villa Lørdag klokken 15.00 til søndag klokken 20.00 Computer, tablet, smykker
Faxe Månevænget Villa Mandag den 24. august klokken 18.00 til søndag klokken den 30. august klokken 12.30 Ikke opgjort endnu
Fensmark Brombærsvinget Villa Lørdag klokken 15.00 til søndag klokken 12.10 Smykker
Guldborg Vigsnæsvej Villa Torsdag klokken 13.00 til lørdag klokken 07.00 Værktøj
Guldborg Vestermark Villa Tirsdag klokken 10.00-21.20 Ikke opgjort endnu
Hammer Byvej Villa Lørdag klokken 21.00 til søndag klokken 09.00 Ikke opgjort endnu
Haslev Skuderløse Indelukke Villa Fredag klokken 16.00 til lørdag klokken 05.00 To biler og en motorcykel
Haslev P.C. Davidsens vej Villa Fredag klokken 16.00 til lørdag klokken 11.55 Intet stjålet
Haslev Carl J. Ulrichs Vænge Villa Lørdag klokken 10.00-14.55 Ure, mobiltelefon, computer m.m.
Haslev Frøgårdsvej Lejlighed Lørdag klokken 06.31 Intet stjålet
Nakskov Havsnæsvej Landejendom Søndag klokken 16.00 til fredag klokken 17.00 Musikanlæg, musiksamling, værktøj, hårde hvidevarer m.m.
Næstved Havnen Villa Lørdag klokken 01.30-03.25 Møbler
Næstved Agertoften Villa Torsdag klokken 00.00 til lørdag klokken 09.50 Ikke opgjort endnu
Næstved Halfdan Rasmussens Vej Villa Lørdag klokken 10.30 til søndag klokken 12.40 Computer og smykker
Slagelse Frederikslundvej Villa Lørdag klokken 01.09 Ikke opgjort endnu
Slagelse Søholmparken Villa Søndag klokken 04.56 Intet stjålet
Vordingborg Olsbjergvej Villa Lørdag klokken 18.30 til søndag klokken 02.30 Intet stjålet
Vordingborg Ålevænget Villa Torsdag klokken 20.00 til søndag klokken 15.20 Smykker og kontanter

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Fensmark Landevejen Lørdag klokken 08.29-09.59 ATK 557 29 60 89 To klip
Nykøbing Falster Stubbekøbingvej Tirsdag klokken 11.04 Bestilt ATK 210 5 50 71 Et klip
Nykøbing Falster Gedser Landevej Torsdag klokken 21.53 Bestilt ATK 730 12 70 96 Et klip
Næstved Slagelsevej Lørdag klokken 10.41-13.54 ATK 645 130 50 89 18 klip og en betinget frakendelse
Slagelse Skælskør Landevej Fredag klokken 06.36-12.52 ATK 1212 40 50 77 Fire klip

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nykøbing Falster Vestensborg Alle Lørdag klokken 00.45 46-årig mand fra Idestrup Spirituskørsel og narkotikakørsel
Nakskov Nørrevold Lørdag klokken 02.03 24-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Haslev Frøgårdsvej Lørdag klokken 06.35 24-årig mand fra Kalundborg Spirituskørsel og narkotikakørsel
Slagelse Søndre Ringgade Lørdag klokken 23.16 50-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel og narkotikakørsel
Nykøbing Falster Skovboulevarden Søndag klokken 03.19 23-årig mand fra Vestlolland Spirituskørsel
Haslev Høsten Teglværksvej Søndag klokken 11.25 52-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Vordingborg Københavnsvej Søndag klokken 19.14 46-årig mand fra udlandet Spirituskørsel
Nakskov Nørrevold Lørdag klokken 02.03 24-årig mand fra Nakskov Narkotikakørsel

 

 

 

 

Flere artikler