Nyt fra Præstø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Præstø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

PRÆSTØ: Ikke hold i anmeldelse om hjemmerøveri

Politiet fik i fredags en anmeldelse fra en mand, der fortalte, at han var blevet overfaldet og frarøvet penge af en bekendt kvinde i sit hjem i Præstø. Nu har efterforskningen af sagen imidlertid vist, at der ikke er hold i anmeldelsen. Der er således ikke tale om et hjemmerøveri. Og sigtelserne mod kvinden bliver frafaldet.

 

NAKSKOV: Købte stjålne gasflasker

Et eller andet sted mellem fredag aften og mandag morgen blev der stjålet en hel del gasflasker fra et byggemarked i Nakskov. Gennem politiets efterforskning og gode vidneudsagn fandt poltiet i går frem til en del af flaskerne, der var blevet købt af en 47-årig mand fra Sjælland. Han blev sigtet for hæleri. Politiet arbejder nu videre for at finde frem til gerningsmanden bag tyveriet.

 

NYKØBING: Råbte op på banegården

En 33-årig kvinde fra Odense var mandag formiddag noget højtråbende og larmede op i ventesalen på banegården i Nykøbing, så det generede de andre tilstedeværende. Klokken 11.53 blev hun sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det hjalp dog ikke synderligt på lydudfoldelsen, så for at få ro på stedet blev den 33-årige anholdt klokken 12.20 og taget med til politistationen i Næstved. Kvinden blev løsladt igen klokken 14.00.

 

GEDSER: Tre sigtet for tyveri efter udrejsekontrol

Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede mandag eftermiddag de rejsende, der var på vej til færgen i Gedser. I en udenlandsk bil med en 64-årig udenlandsk mand ved rattet blev der fundet flere designerstole, et B&O tv og to B&O højttalere. Der var to andre mænd med i bilen, men de kunne ikke komme med en plausibel forklaring på, hvor effekterne stammede fra. Derfor blev de alle tre anholdt klokken 15.31 og sigtet for tyveri, og de fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing F. i dag klokken 13.00.

 

KORSØR: Lastbil bakkede på motorvej

I går klokken 17.31 gik det pludselig op for en 50-årig lastbilchauffør, at hans lastbil formentlig var for høj til at køre under motorvejsbroen på Vestmotorvejen i Korsør. Så derfor stoppede han umiddelbart inden broen og valgte at bakke til afkørsel 41. Der var mange, der så den farlige situation, og politiet var kort efter på stedet. Politipatruljerne fik afspærret motorvejen og fik gelejdet lastbilen til en rasteplads, hvor den 50-årige fik en sigtelse efter færdselsloven.

 

VORDINGBORG: Stjal fire marcipanbrød

Politiet fik mandag eftermiddag en anmeldelse fra et supermarked på Valdalsvænge om, at en mand havde gemt nogle varer i inderlommen og var gået gennem kassen uden at betale for dem. Det var en 53-årig udenlandsk mand, som blev anholdt klokken 18.14. Han havde nappet fire marcipanbrød, han ikke havde betalt for, og derfor blev han sigtet for butikstyveri. Efter afhøring på politistationen i Vordingborg blev han løsladt igen klokken 19.57.

 

NYKØBING: Smadrede rude i værtshus

En noget ophidset gæst på et værtshus i Nykøbing var i løbet af mandag aften raget uklar med andre gæster, og det mundede ud i, at han på et tidspunkt slog hånden gennem en rude på stedet. Kort efter meldte han sig selv på politistationen i Nykøbing. Det var en 47-årig mand fra Toreby, som blev anholdt klokken 19.38 og sigtet for hærværk. Han blev kørt til sygehuset til behandling for sine snitsår og løsladt igen klokken 20.28.

 

NÆSTVED: Standset på hurtig knallert

Mandag klokken 20.35 standsede politiet en 15-årig fyr, der kom kørende på knallert i Grønnegade. Den havde ingen nummerplade på, men til gengæld virkede den til at kunne køre noget hurtigere end tilladt. Knallerten blev taget med til politistationen i Vordingborg til nærmere undersøgelse.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Slagelse Fejøvej Mandag klokken 7.58-9.50 Ikke gjort op om der er stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Skuderløsevej Mandag klokken 11.50-16.30 ATK 339 32 40 km/t 62 km/t Seks klip
Næstved Østre Ringvej Mandag klokken 18.18-18.40 ATK 152 - - - -
Slagelse Kalundborgvej Mandag klokken 13.23-19.30 ATK 1242 30 50 km/t 73 km/t Et klip
Stege Kostervej Mandag klokken 8.05-14.05 ATK 928 50 60 km/t 85 km/t Et klip
Tornemark Hovedgaden Mandag klokken 5.37-11.57 ATK 324 46 40 km/t 78 km/t Seks klip og en betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Baarse Næstvedvej Mandag klokken 12.30-13.10 To blev sigtet for overtrædelse af lov hyrekørsel – en chauffør havde ikke et synligt chaufførkort og vognmanden havde ikke indberettet køretøjets registreringsnummer til Færdselsstyrelsen
Slagelse Bredegade Mandag klokken 8.00-9.30 Seks trafikanter blev standset og kontrolleret: Ingen sager
Sorø Skælskørvej Mandag klokken 23.30-2.30 Syv biler blev standset og kontrolleret, og der blev afsløret en enkelt narkobilist
Stege - Mandag klokken 15.30-18.30 En lastbilchauffør blev sigtet for at køre med hvidt, bagudrettet lys, en blev sigtet for at køre på knallert uden lys og en blev sigtet for at køre for hurtigt, idet hastigheden blev målt til 100 km/t, hvor man højst må køre 80 km/t
Toreby Sakskøbingvej Mandag klokken 10.10-11.10 En blev sigtet for at køre med rødt positionslys
Vordingborg Sydmotorvejen Mandag klokken 11.15-12.15 En bilist blev målt til at køre 132 km/t, selv om hastighedsbegrænsningen er 90 km/t. Det giver et klip i kørekortet
Væggerløse Gedser Landevej Mandag klokken 8.15-8.45 En blev sigtet for at køre for hurtigt. Hastigheden blev målt til ikke mindre end 145 km/t, hvor man højst må køre 90 km/t. Det giver en betinget frakendelse af kørekortet

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt narkobilist:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Sorø Skælskørvej Mandag klokken 23.39 23-årig mand fra Sorø Narkokørsel

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi