Flere anholdt efter mistænkeligt forsøg på indbrud ved Skibinge Kirke

Profilbillede
dato

Sent torsdag aften blev politiet alarmeret af et vidne, der rapporterede lyde svarende til brugen af en vinkelsliber ved redskabsskuret ved Skibinge Kirke nær Præstø. Tidspunktet for hændelsen vakte opsigt, og efterforskningen på stedet afslørede mærker fra en vinkelsliber på låsen og et jernrør, der fungerer som sikring for døren til skuret.

Kort tid efter vidnets forklaring stoppede en politipatrulje en bil med påhængsvogn på Ronesbanke. Bilen var besat af fem personer: en 24-årig mandlig fører fra Næstved, en 29-årig mand, en 36-årig kvinde, samt en 16-årig dreng og en 16-årig pige, ligeledes fra Næstved. Alle fem blev anholdt kl. 23.14 og sigtet for forsøg på indbrud.

Under ransagningen af bilen fandt politiet en taske med tre vinkelslibere. Den 29-årige mand blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han var i besiddelse af en taser. Den 16-årige pige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da hun havde 2,9 gram amfetamin og 4,2 gram hash på sig.

De anholdte blev transporteret til politistationen i Næstved til afhøring. Indtil videre har de ikke givet nogen forklaring på baggrunden for det mistænkelige indbrudsforsøg. Efter afhøringen blev de løsladt.

Kilde: Politiets Døgnrapport